sreda, 28. 2. 2024

Delavnica: Kōji in miso (13. marec)

Zaradi velikega interesa ponavljamo delavnico na temo priprave različnih kōjijev, ki so osnova za izdelavo miso paste, sojine omake, sakeja, mirina, garumov in drugih fermentov, ki jih v naši kuhinji uporabljamo vsak dan.

Na 5-urni delavnici, ki jo bo vodil chef Luka Košir z ekipo, se bomo poglobili v bogato tradicijo izdelave kojija, osvojili osnove in izvedeli vse o možnostih uporabe fermentiranih izdelkov v domači kuhinji, predstavili pa vam bomo naše domače fermente, ki jih boste tudi poskusili. In najpomembneje: na delavnici bomo izdelali miso pasto, ki jo boste vzeli s seboj domov. 

Program vključuje:
─ Kozarec vina ali penine za uvod
─ Predavanje in vodeno delavnico 
─ Vodeno degustacijo domačih fermentov
─ Domače prigrizke
─ 500 g svežega nastavka za miso pasto

Termin: 13. marec 2024 ob 17. uri
Cena udeležbe: 120 Eur
Kontakt za rezervacijo in plačilo: info@gric.si

Predznanje za udeležbo na delavnici ni potrebno.

 

To spletno mesto uporablja piškotke. Podrobnosti