Znanje je pač treba deliti
Nekaj znanja in veščin se nabere z leti, opažamo. Temu botrujejo želja po raziskovanju in odkrivanju, malo poguma, nekaj več ustvarjalnosti, pa odprje ušes in misli, ko srečujemo znalce z vseh vetrov.
Da bi zbrano znanje podelili, smo se v zadnjem obdobju posvetili organizaciji delavnic in srečanj z raznovrstnimi tematikami, ki smo jih namenili vsem, ki jih mika, da bi z novimi informacijami in tehnikami razširili svoj kulinarični repertoar, pa naj bo to v domači kuhinji ali profesionalnem okolju.
Tako so Luka in ekipa malo na splošno in veliko na konkretno spregovorili o mesu in drobovini, o morskih mehkužcih, o kōjiju in misu, o kruhu in pekovskih izdelkih, o ribah in ribicah in še čem. Serijo delavnic smo dopolnili še z lovom na tartufe, pokušino raznovrstnih fermentov, vinskim druženjem, ki sta nam ga pomagala pripraviti klet Gravner in Evino, ter vsesplošno zabavo v družbi kaviarja in šampanjca s prijatelji iz Alpenkaviar, Dobro vino, Aftr in drugimi. Pod črto smo se strinjali, da smo se imeli prav dobro, da smo nadvse hvaležni vsem, ki so se nam pridružili, in da bomo vajo ali dve še ponovili.
Če ste v šoku ugotovili, da ste vse to zamudili, nič ne de, datumi novih delavnic so že znani:
- 9. oktober - KRUH
- 23. oktober - KOJI IN FERMENTACIJE
- 13. november - RIBE IN RIBICE
- 20. november - MESO
- 21. november - DROBOVINA
Cena posamezne delavnice: 150 EUR
Prijave: info@gric.si