Delavnica: Morski mehkužci (28. februar)
Na 5-urni delavnici, ki jo bo vodil chef Luka Košir se bomo posvetili spoznavanju in pripravi mehkužcev. V to skupino spadajo hobotnice, lignji, sipe in veliko vrst školjk.
Delavnica je namenjena vsem, ki se navdušujete nad morsko hrano in bi se želeli naučiti tehnik priprave teh morskih zakladov. Izvedeli boste, kateri mehkužci so v določenem letnem času najboljši za nakup in na kaj vse morate biti pozorni pri izbiri. Pripravili bomo nekaj finih jedi in pri tem spoznali tehnike, ki jih lahko uporabite v domači kuhinji.
Program delavnice vključuje:
─ Kozarec vina ali penine za uvod
─ Predavanje in vodeno delavnico
─ Degustacijo pripravljenih jedi
─ Domače prigrizke
─ Kozarec vloženih klapavic, ki jo bomo pripravili na delavnici
Termin: 28. februar ob 17. uri
Cena udeležbe: 150 Eur
Kontakt za rezervacijo in plačilo: info@gric.si
Predznanje za udeležbo na delavnici ni potrebno.