sreda, 15. 10. 2025

Delavnica: KRUH

Na Griču bomo v sredo, 26. novembra, ob 17. uri zadišali po sveže pečenem kruhu.

Pod vodstvom Luke Koširja in kuhinjske ekipe bomo spoznavali različne vrste moke, pripravo droži in načine, kako jih uporabiti v vsakdanji peki. Skupaj bomo oblikovali, gnetli, opazovali in okušali – tako tradicionalne kot nekoliko drznejše različice kruha, kakršnega srečate v Gričevi kuhinji.

Posebno pozornost bomo namenili drožem in njihovemu vplivu na okus in teksturo kruha. Ob tem bomo pokusili nekaj domačih prigrizkov in se ob kozarcu vina sproščeno pogovarjali o vonjih, spominih in potrpežljivosti, ki jo kruh zahteva.

Predznanje ni potrebno – le veselje do učenja in do topline, ki jo ustvari pečica.

Kotizacija za udeležbo znaša 150 evrov.
Trajanje delavnice: do 5 ur.
Prijave sprejemamo na info@gric.si.

To spletno mesto uporablja piškotke. Podrobnosti