Delavnica: KRUH
 
                Na Griču bomo v sredo, 26. novembra, ob 17. uri zadišali po sveže pečenem kruhu.
Pod vodstvom Luke Koširja in kuhinjske ekipe bomo spoznavali različne vrste moke, pripravo droži in načine, kako jih uporabiti v vsakdanji peki. Skupaj bomo oblikovali, gnetli, opazovali in okušali – tako tradicionalne kot nekoliko drznejše različice kruha, kakršnega srečate v Gričevi kuhinji.
Posebno pozornost bomo namenili drožem in njihovemu vplivu na okus in teksturo kruha. Ob tem bomo pokusili nekaj domačih prigrizkov in se ob kozarcu vina sproščeno pogovarjali o vonjih, spominih in potrpežljivosti, ki jo kruh zahteva.
Predznanje ni potrebno – le veselje do učenja in do topline, ki jo ustvari pečica.
Kotizacija za udeležbo znaša 150 evrov.
Trajanje delavnice: do 5 ur.
Prijave sprejemamo na info@gric.si.