Vesti z Griča


Na Griču je vsak dan kaj novega. Kar požene na vrtu, bomo dali na krožnike, kar dozori v naših mislih, pa bomo objavili tule.

Darilne škatle Grič

Ali tudi vas ob prazničnih priložnostih baše dvom, kaj sploh podariti? We’ve got you! Darilne škatle Grič smo napolnili z mislijo na tiste, ki nas za sestavine na naših krožnikih sprašujete, kaj je to, kje se to dobi in kako s tem sploh kaj...

preberi več

Znanje je pač treba deliti

Znanje in veščine se nabirajo skozi leta, oblikujejo pa jih radovednost, raziskovanje, malo poguma, ustvarjalnost ter odprtost do novih izkušenj. Vsak stik z različnimi strokovnjaki in zanesenjaki nas bogati. Da bi to znanje delili z vami, smo v zadnjem...

preberi več

Dozorele ideje in druge sestavine

Prednost počasnejšega življenja v domači vasi, kjer si pretaknil že vsak kamen in prehodil prav vsako od gozdnih stezic, je tudi ta, da med sproščenimi sprehodi in vrtenjem kuhalnic zorijo in dozorijo ideje, kot je tista o razširitvi naše kleti z...

preberi več

Srečanje: Kaviar in šampanjec

Srečanje s kaviarjem in šampanjcem se vrača, letos v nadgrajeni mestni različici. V četrtek, 23. maja 2024, vas ob 18. uri vabimo v Aftr na Nazorjevo sredi Ljubljane, kjer se bosta Luka in Jorg z družbo lotila jesetra od nosu do repne plavuti. Ponovno...

preberi več

Potopite se z nami v svet rib in ribic

V sredo, 17. aprila, se bomo ob 16. uri zbrali na Griču in se z Lukom pogovorili o ribah. Z nami bo delil nasvete, kako morske in sladkovodne ribe pravilno izbrati in pripraviti, ter nas naučil nekaj tehnik in trikov. Na dnevnem redu bodo tudi zorjenje,...

preberi več

Gravner in E-vino v Griču

Pridružite se nam 21. marca na edinstvenem večeru, kjer bodo moči združili Gašper Čarman (eVino), Mateja Gravner ter chef Luka Košir, ob katerem bodo v ospredju vina Gravner, predstavljena po letnikih. Tok večera bo sledeč: 18:00: Pričakali vas...

preberi več

Delavnica: Kruh & pekovski izdelki (20. marec)

Na 5-urni delavnici, ki jo bo vodil chef Luka Košir z ekipo, bomo spoznavali umetnost peke kruha in pekovskih izdelkov. Osredotočili se bomo na uporabo različnih vrst moke ter njihov vpliv na kakovost kruha. Skupaj bomo pripravljali raznovrstne pekovske...

preberi več

Delavnica: Kōji in miso (13. marec)

Zaradi velikega interesa ponavljamo delavnico na temo priprave različnih kōjijev, ki so osnova za izdelavo miso paste, sojine omake, sakeja, mirina, garumov in drugih fermentov, ki jih v naši kuhinji uporabljamo vsak dan.Na 5-urni delavnici, ki jo bo vodil...

preberi več
 
To spletno mesto uporablja piškotke. Podrobnosti